Forside > Om oss

Historien om Sveiseverkstedet K. G. Karlsson AS

Sveiseverkstedet K. G. Karlsson AS er et familieforetak som ble etablert i 1922 av Karl Gustav Karlsson.

Selskapet ledes i dag av 4. generasjon. Fra 1922 til 2001 var selskapet lokalisert i Ålesund sentrum, svært tidlig, ble damp- og varmtvanns-kjeler, samt installasjon av disse, vår hovedbeskjeftigelse. På den tiden var det mange bakerier og annen småindustri som trengte damp. Dette resulterte i utvikling og produksjon av Sveiseverkstedet sin egen elektrisk elementkjel, som fikk navnet SERF. Flere av disse er fremdeles i drift i dag.

Vi flyttet i 2001 inn i nye moderne lokaler i Bingsa Industriområde. Her har vi kontorer, velferdsavdeling og produksjonslokaler som er utstyrt med en moderne maskinpark.
Bedriften har i dag fortsatt sitt virke innenfor damp- og kondensatsystemer, samt varmetekniske installasjoner, og vi leverer i dag alle typer kjeler i ulike størrelser.

Vi har i dag en organisasjon som ivaretar salg, prosjektering, teknisk-tegning, service og montering på ulike typer damp- og varmesystemer. Vi anser oss som totalleverandør på disse områdene.

Bedriften har i dag 30 ansatte fordelt på salg, produksjon og monteringsarbeid.

Alle våre sveisere er sertifiserte. Alt arbeid utføres etter kontroll- og dokumentasjonskrav fra ulike tredjeparts-organer, som Dovre Sertifisering, Kiwa Inspecta AS, Det Norske Veritas, TeknoIogisk Institutt osv.